Yuzu je citrusové ovoce pocházející pravděpodobně z Číny, kde se objevilo už před více než tisíci lety. Nyní ho pěstují především farmáři v Japonsku, Koreji a dalších částech světa. Yuzu olej se používá v kosmetice, parfémech a aromaterapii. V Česku je čerstvé yuzu spíše vzácností, sehnat ho ale lze například v podobě Yuzu tea.
Yuzu je bohatým zdrojem vitaminů a antioxidantů – zejména vitaminu C. Ten neutralizuje volné radikály a zabraňuje tak poškozování buněk a vzniku oxidačního stresu, který je spojován s mnoha nemocemi. Předpokládá se, že strava bohatá na antioxidanty snižuje riziko onemocnění mozku, srdečních chorob a některých typů rakoviny. Šťáva, kůra i semena mají řadu pozitivních účinků, nejen antioxidační, ale také protizánětlivé, protirakovinné či antimikrobiální vlastnosti. Yuzu má výraznou vůni s tóny grapefruitu, mandarinky, bergamotu a limetky. Existují studie dokazující, že vůně yuzu má uklidňující účinky, které pomáhají snižovat napětí a úzkost.