Stále oblíbenější jsou smoothies drinky a detoxikace chlorofylem. Skvělé jsou zejména kvůli jednoduchosti, protože velmi jednoduše díky zelené barvě poznáte, které potraviny chlorofyl obsahují. Pokud však máte pocit, že pijete zelený trávník a vaše chuťové buňky rezolutně protestují, zkuste si nápoj dobarvit i jinou chutnou barevnou zeleninou, například mrkví.
Cenným zdrojem minerálů a vitaminů v jarním období jsou také mladé zelené výhonky divoce rostoucích, i doma pěstovaných rostlin. Přidávejte si je nadrobno nasekané do salátů, obilných a luštěninových jídel nebo polévek. Vyzkoušejte také mladé listy kopřivy a špenátu. Nezapomeňte ani na čerstvou petrželovou a celerovou nať, bazalkové listy a pažitku. Nahořklé pampeliškové listy přidané do zeleninových salátů pomáhají pročistit játra, žlučník a zlepšit trávení. A během jarních procházek v lese najdete podle vůně velmi snadno vynikající medvědí česnek na pročištění žaludku, střev a krve s antibakteriálními účinky.