Káva vás možná provází celý rok, zkuste si ji o svátcích připravit netradičně. Na vánoční perníkové capuccino potřebujete: 25 g kvalitní, nahrubo mleté kávu, 1 dcl živočišného nebo rostlinného mléka, špetku perníkového koření, na dozdobení mletou skořici nebo kakao, cukr podle chuti.
Na dno šálku položte perníkové koření a zalijte ho šálkem klasického espressa nebo kávy připravené ve french pressu (jde o francouzský vynález – velmi jednoduché zařízení pro výrobu kvalitní a plnohodnotné kávy doma. Skládá se z nádoby a pístu se sítkem. French, tedy francouzský, se nazývá proto, že se začal používat v Provensálsku, odkud se rozšířil do celého světě). Pak dejte do french pressu horké mléko a pomocí sítka našlehejte do pěny. Nalijte na kávu a dozdobte podle chuti a fantazie skořicí nebo kakaem. Vůně a chuť této kávy pro vás bude již navždy spojena s Vánocemi.